Δεύτερη Παρουσίαση του βιβλίου "Τα δύσκολα μονοπάτια της Ευτυχίας"

Στις 5 Μαΐου 2017, η Κυριακή παρουσίασε , αυτή τη φορά στην πατρίδα της την Κύπρο, το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Τα δύσκολα μονοπάτια της Ευτυχίας". Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβά, στον Στρόβολο (Λευκωσία).

"Στις 5 Μαΐου 2017 έκανα τη δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου μου «Τα δύσκολα μονοπάτια της Ευτυχίας» στην πατρίδα μου την Κύπρο, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβά.

Ήταν ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! Τα αδέλφια μου, που σε αυτά είναι αφιερωμένο το βιβλίο, συγγενείς, συγχωριανοί, συμμαθητές/συμμαθήτριες, και πολλοί φίλοι και γνωστοί μου. Τους περισσότερους από αυτούς είχα να δω από τον πόλεμο του 1974…

Η παρουσίαση του βιβλίου από την κ. Γ. Μπουγά, που πίστεψε σε αυτό και θεωρεί τη δύναμη ψυχής της ηρωίδας βασικό όπλο για να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος την καθημερινότητά του, τη ΖΩΗ του, συγκίνησε τους πάντες. Η υπέροχη ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από την κ. Π. Γιαννέλου, η οποία κατάφερε να πλημμυρίσει την αίθουσα με έντονα συναισθήματα.

Η παρουσίαση του βιβλίου μου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβά έχει για μένα ξεχωριστή σημασία. Μου δόθηκε η ευκαιρία να πω ευχαριστώ στα αδέλφια μου που ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα μου και αυτό το βιβλίο είναι η επισφράγιση της παντοτινής αληθινής αγάπης μου.

 Μετά από σαράντα τρία χρόνια που έφυγα από τον Παλαιόσοφο, βρέθηκα στο μονοπάτι που οδηγούσε σε αυτόν και κατάφερα να  συναντηθώ με τους συγχωριανούς και φίλους μου στα δρομάκια του και στις αλάνες του. Αγκάλιασα αυτούς τους ανθρώπους, συγκινήθηκα, έκλαψα μαζί τους και θυμήθηκα το λόγια της Ευτυχίας, της ηρωίδας του βιβλίου: «….ο άνθρωπος μπορούσε να είναι ευτυχισμένος με πολύ  απλά πράγματα» και πράγματι ένιωσα την ψυχή μου γεμάτη, έτσι όπως περιγράφει την ψυχή της Ευτυχίας η κ. Μπουγά στην ομιλία της: «Η ψυχή της είναι μια ανεξάντλητη πηγή με καθαρό, κρυστάλλινο νερό, όπως εκείνη του Παλαιόσοφου, του χωριού της. Μέσα σ’ αυτό το καθαρό νερό βυθίζεται στις δυσκολίες της, αναβαπτίζεται και αναγεννάται, για να συνεχίσει να χαράζει το μονοπάτι της.»

 Έφυγα από την Κύπρο ευτυχισμένη και κατάλαβα πόσο ευλογημένος άνθρωπος είμαι, που τόσοι άνθρωποι με τίμησαν και με αγκάλιασαν με πολλή αγάπη!

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Καραβά, κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και τον Κοινοτάρχη Παλιοσόφου, κ. Γιώργο Κλεάνθους, που χωρίς την συναίνεσή και τη βοήθειά  τους,  η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου μου δεν θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία.

Η διοργάνωση της παρουσίασης ήταν εξαιρετική και αυτό οφείλεται στην αγαπημένη μου ξαδέλφη Άννα Βιολάρη. Φρόντισε για όλα και την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!
Θα κρατήσω και θα φυλάξω με ευλάβεια τις στιγμές αυτές."

➡️ ➡️ Διαβάστε το λόγο της Κυριακής πατώντας εδώ και το λόγο της Γεωργίας Μπουγά πατώντας εδώ.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Παρακολουθήστε μέρος της εκδήλωσης & των ομιλιών:


 

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2017.

Προμηθευτείτε το βιβλίο!

... από την Δυάς Εκδοτική (τηλ: +30 694 75 15 713, email: g.moissoglou@gmail.com), καθώς και από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο κατόπιν παραγγελίας. Δυνατότητα αποστολής με αντικαταβολή εντός Ελλάδος-δωρεάν τα έξοδα αποστολής.

Μάθετε περισσότερα...

...για το βιβλίο "Τα δύσκολα μονοπάτια της Ευτυχίας" και διαβάστε μερικά σχόλια αναγνωστών.