ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Δυάς Εκδοτική
Ιδρύθηκε το 2004 με έδρα την Αθήνα. Ήδη συμπληρώνει 13 χρόνια συνεχούς εκδοτικής δραστηριότητας με έδρα την Αθήνα. Ο στόχος και η φιλοσοφία της είναι η ποιότητα στο λογοτεχνικό βιβλίο, η ανάδειξη καινούριων συγγραφέων όπως επίσης και η σύγχρονη τεχνολογία στις εκδόσεις. Αποτελείται από 15 συγγραφείς που συνεχώς αυξάνονται με νέα έργα πάσης φύσεως. Είμαστε πάντα στη διάθεση του αναγνωστικού μας κοινού για να ικανοποιούμε και τις πλέον απαιτητικές επιθυμίες στο περιεχόμενο των βιβλίων μας.
moissogloupublishing.com


 

Ιστοδελίδα Δήμου Καραβά
ΚΑΡΑΒΑΣ. Ένας γήινος παράδεισος. Ένας τόπος που ο Θεός ευλόγησε απλόχερα με μια εύφορη γη γεμάτη λεμονόδεντρα να εκτείνεται από τους πρόποδες του βουνού μέχρι τη θάλασσα, με ένα κεφαλόβρυσο να τη ποτίζει με το αστείρευτο γάργαρο νερό του, με μια ονειρεμένη παραδεισένια φυσική ομορφιά που αλλάζει και παίρνει χίλια μύρια χρώματα κάτω από το υπέρλαμπρο φως του βασιλιά ήλιου, αγγίζοντας και ημερεύοντας κάθε ανθρώπινη ψυχή.
karavas.org.cy

Ιστοσελίδα Δήμου Κερύνειας
Η Κερύνεια της Κύπρου είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο βόρειο μέρος του νησιού, η οποία αρχίζει από το ακρωτήρι Κορμακίτη, συμπεριλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της οροσειράς των βουνών της Κερύνειας (με τις γνωστές κορυφές Κόρνος, Κυπαρισσόβουνο, Άγιος Ιλαρίωνας, Βουφαβέντο, Πενταδάκτυλος), και τελειώνει στο μέσο περίπου της βόρειας ακτής του νησιού, που είναι γνωστή και ως "Αχαιών Ακτή". Πολύ δικαιολογημένα, γιατί αμέσως μετά τον Τρωικό πόλεμο ήρθαν και ίδρυσαν πόλεις πολλοί από την Αχαΐα της Πελοποννήσου.
kerynia.eu/gr

Ένωση Κυπρίων Ελλάδος
Η Ε.Κ.Ε. το πρώτο και αρχαιότερο κυπριακό παροικιακό σωματείο στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1964 με έδρα την Αθήνα, και εκπροσωπούσε τότε την Κυπριακή παροικία σε όλη την Ελλάδα. Η έλευση νέων Κυπρίων, κυρίως προσφύγων, μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974, και ο πολλαπλασιασμός των μελών της παροικίας με την προσθήκη και πολλών αποφοίτων από Ελληνικά Α&ΑΕΙ, καθώς και η εγκατάσταση τους σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας άλλαξε τον χάρτη των παροικιακών οργανώσεων. Σήμερα οι σχεδόν 60 χιλιάδες Κύπριοι της Ελλάδας εκπροσωπούνται από τα 50 σωματεία που δραστηριοποιούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από το 1989 ιδρύθηκε η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), που εκπροσωπεί και συντονίζει τα σωματεία αυτά. Ως συνέπεια η Ε.Κ.Ε., δραστηριοποιείται κυρίως ως το βασικό σωματείο της Αττικής.
enosikyprionelladas.gr

Σπίτι της Κύπρου
Το Σπίτι της Κύπρου αποτελεί ειδική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και λειτουργεί σε άμεση συνεργασία με τον εκάστοτε Γενικό Διευθυντή και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου. Το Σπίτι της Κύπρου έχει επιτελέσει ζηλευτό έργο ως προς την προβολή της πνευματικής παραγωγής των Κυπρίων λογοτεχνών και καλλιτεχνών, αλλά και ως προς την καλλιέργεια και ενδυνάμωση των πολιτισμικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Από το βήμα του μίλησαν οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του πνευματικού αλλά και του πολιτικού κόσμου από την Ελλάδα και την Κύπρο, και από τις αίθουσές του πέρασαν χιλιάδες επισκέπτες για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις λόγου ή τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που παρουσιάστηκαν.
spititiskyprou.gr